Eindelijk eitjes...

Eindelijk beginnen onze nieuwe kipjes (geboren in het voorjaar van 2014) eitjes te leggen.
Hele kleine weliswaar (ze komen dan ook uit kipjes die klein van stuk zijn en dit blijven), maar heerlijk. Wel hoorden we dat deze kipjes eieren aan het leggen waren want zodra ze daarmee klaar zijn hoor je ze enorm tokken, maar de eieren bleken steeds onvindbaar in hun hok.
Nu had Mircea vandaag ontdekt dat ze eieren leggen in het hok van de duiven. Dit hok zit best hoog in het kippenhok zelf en daar vliegen ze dan eventjes naartoe om een eitje te leggen. Rare beesten!
Ik vroeg al aan Mircea of dat niet gewoon duiveneieren zijn, maar die zien er toch net iets anders uit en die zijn ook kleiner van stuk!

Op de foto kan je zien wat een enorm verschil, onze kleine kippeneitjes met de eendeneieren. Die eenden leggen wel veel eieren. Toch vind ik die niet zo bijzonder. Het eiwit is zo slijmerig in vergelijking met die van een kippenei. Maar je kan ze prima mixen met kippeneieren voor een heerlijk omeletje of ze gebruiken in een of ander gerecht.


Verder nog wat winterse plaatjes van vanmorgen en van de afgelopen dagen:
Onze straat in de sneeuw

Ons ouderwetse naambord van het dorp.

Onze potjes met krokusbollen onder een laag sneeuw. Worden ze wel beschermd tegen de strenge vorst. Morgennacht -18 graden voorspeld!
Onze Lola trekt een sprintje!

Natuurlijk even met de slee eropuit!


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Groen en geel!

Roemeens Pasen

Ik doe het niet meer!