Deadline

De ruim drie jaar dat wij nu in Roemenië verblijven zijn zeker niet de makkelijke jaren uit mijn en ons leven geweest. Nu weet je van tevoren niet waar je je in stort als je besluit om huis en haard te verlaten en naar een ander land verhuist. Je kan je er wel een kleine voorstelling van maken, maar het gehele plaatje is onzichtbaar en ongrijpbaar. Gelukkig misschien ook maar dat je dat niet weet van tevoren. Zou je er anders aan beginnen? Met veel tegenslagen, maar ook met vele mooie en leuke gebeurtenissen zijn wij de afgelopen drie jaar doorgekomen.

Op dit moment zitten wij tegen een deadline aan .
Vóór half januari moet de binnenkas binnenin de grote tunnelkas klaar zijn zodat in ieder geval de hyacinten voor de verkoop van 1 en 8 maart (begin lente en vrouwendag) in de bloei zijn getrokken. Mircea bouwt op dit moment aan kweektafels na net een schoorsteen gemetseld te hebben. Nog steeds zó fijn dat hij kan lassen en dus ook metselen! Begin januari moet de centrale verwarming daar geïnstalleerd worden samen met een watertank. Die dingen moeten nog uitgezocht en aangeschaft worden. Dan kost natuurlijk allemaal tijd. We struinen het internet af op zoek naar tweedehands én nieuwe CV's. Dan moet er uiteraard contact gelegd worden met een installateur. Mircea is wel van vele markten thuis, maar het installeren van de CV besteedt hij liever uit. Zelfs het lassen van de verwarmingsbuizen laat hij door een professional doen.
Door al deze drukte ben ik niet erg met kerst bezig. Het lijkt meer een obstakel dit jaar. Mogen wij niet doorwerken op deze dagen! Kost tijd. Toch ga je op deze dagen echt niet werken! Wat zullen de buren zeggen! Die vinden ons toch vaak al typisch! Is trouwens ook niet leuk voor de kinderen. Eigenlijk is het wel goed voor ons om twee dagen niets te (mogen) doen. Even opladen! Zinnen verzetten.

Vandaag op familiebezoek geweest voor een echte Roemeense maaltijd ('Sarlmala': gehaktrolletjes in koolbladeren gerold) en morgen gaan we in de middag naar de bios. Hebben wij verleden jaar ook gedaan en dat is goed bevallen.

Wat zal ik blij zijn als het half januari is en alles klaar is in de kas.
Oh, laat het nieuwe jaar het goed met ons voorhebben! Aan onze inzet, positiviteit, onze liefde en gezelligheid zal het niet liggen. Daar zit het wel goed mee!
Een hele fijne kerst voor iedereen vanuit een lenteachtig Roemenië (15 graden en een strakblauwe hemel).

Hier wordt gebouwd aan de schoorsteen voor de CV die wij in de kas gaan plaatsen


En klaar is die!

Dit worden rollende kweektafels. Drie rijen.




Ondertussen wordt er ook een waterput geslagen achterop ons terrein.
Enorm geconcentreerd bezig met mijn blog!


Op onze Facebookpagina: flori de gradina Valcanesti, vind je meer info over ons bedrijf.

Reacties

  1. Vanuit Ghioroc ( jud Arad) voor jullie allemaal een heel goed en voorspoedig 2016 en veel succes met alle plannen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Groen en geel!

Roemeens Pasen

Ik doe het niet meer!