Pasen à la Romanesc!

Een heerlijke, zonovergoten Pasen gehad gisteren. Ik moet zeggen dat ik dacht niet zo dol op lamsvlees te zijn, maar dit lammetje uit de pan was werkelijk zalig. Met een beetje rode wijn erbij gevoegd en wat kruiden smaakte het werkelijk heerlijk. Iedereen heeft zich opperbest vermaakt.

Terwijl de mannen druk bezig waren met het ontleden van het lam, gingen de moeders en de kinderen er even op uit. Wij maakten een wandelingetje naar de heuvel achter ons huis. Daar bleken een aantal mensen eveneens te genieten van het zonnetje en van een barbeque. Gabriel was voortdurend of hier thuis of bij de overburen. Daar woont de opa van Gabi's grote vriend uit Boekarest. Samen met zijn ouders en grote broer zijn zij hier voor de Paasdagen gekomen.
Nadat al ons bezoek aan het begin van de avond was vertrokken (zij waren namelijk al rond half 12 in de ochtend gekomen!) kwamen de buurtjes uit Boekarest nog even langs. Met zijn allen hebben we nog even in het kampvuur zitten staren. Mircea en Bogdan (uit Boekarest) hebben tot in de late uurtjes met elkaar zitten kletsen bij het kampvuur! 

Iedereen ligt hier nog op een oor. Ik denk dat ik maar eiersalade ga maken van al die paaseieren! We hebben zelfs nog een hele zwik beschilderde eieren cadeau gekregen. We komen om in de eieren!

Hieronder een paar 'Paas' impressies.

ons huis en de kassen vanaf de heuvel gezien

Schaapjes in de wei. Moet je niet te dicht bijkomen want daar lopen hele enge honden omheen om ze te beschermen! Van een afstandje ziet het er idyllisch uit.

Terugkomend van een wandelingetje naar de heuvel achter ons huis

De mannen snijden het lam in stukken!


Hier ligt het lammetje heerlijk te pruttelen.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Groen en geel!

Roemeens Pasen

Seringen