Doorgaan naar hoofdcontent
De lente is in volle gang. Alles staat prachtig, vol in de bloei en het is gelukkig al lekker warm. Soms zelfs alweer iets te warm!
Gelukkig hebben wij nu wat hulp van onze buurvrouw Christina. Drie uurtjes in de ochtend komt zij ons helpen met vooral het wieden van het onkruid.
Het onkruid dat ik verleden jaar met geen mogelijkheid kon bijhouden, dat heeft zij echt allemaal zo onder controle. De bedden met lelies liggen er heerlijk, onkruidvrij bij. Zo fijn! Je ziet echt dat zij van het platteland komt en dit gewend is. Dan heb ik meer tijd voor andere andere dingen om aan te pakken. En die zijn er genoeg!

Het schooljaar schiet nu ineens heel erg op. Over ruim een maand zit het er alweer op.
Dan hebben de kinderen drie maanden schoolvakantie. Half september worden ze dan pas weer op school verwacht. De lange zomer ligt dus voor ons.

Als het je leuk lijkt om ons een handje te helpen deze lente, zomer (tegen kost en inwoning) dan ben je welkom. Er is hier van alles om aan pakken. Dan kan je zien hoe het er aan toe gaat op het Roemeense platteland. De sfeer proeven! Stuur van tevoren even een email (noralohr70@gmail.com).
ons 'bescheiden' tuintje!

Eindelijk eens een recente foto van mijzelf met Gabi
Alina weet al helemaal hoe je de tractor bestuurt, en helpt Mircea zodat hij het net gemaaide gras, dat bestemd is voor de kippen, kan inladen.
Onze eerste kuikentjes van dit jaar. Er volgen er veel meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Er is een tijd van komen.......

Na veel wikken en wegen hebben wij de knoop doorgehakt en besloten om in 2019 terug te willen keren naar Nederland. Ik moet eerlijk toegeven dat ik hier nooit echt goed heb kunnen aarden. Ik mis Nederland en ik mis mijn familie en vrienden. Het is hier prachtig en dat realiseer ik mij, maar het leven op het platteland is niet voor mij weggelegd. Of het iets voor je is weet je pas als je het hebt geprobeerd. En dat hebben wij gedurfd door in 2012 de stap te nemen en naar Roemenië te verhuizen.
Er zijn zeker hele mooie en dierbare momenten geweest de voorbije jaren en die koester ik enorm.
Het zal niet makkelijk worden om terug te keren naar Nederland. Dat realiseer ik mij. Hoe je het ook went of keert zijn wij toch erg verwend met de ruimte, het middenin de natuur wonen en het prettige klimaat. Natuurlijk gaan wij dat missen.
Het belangrijkste is werk vinden en een plek om te wonen in Nederland. Mocht je weten waar wij een appartement of huis kunnen huren (of tijdelijk op een huis/ap…

Verwerpelijk

Allebei mijn kinderen nemen geen deel aan de godsdienst lessen op school. De reden waarom heb ik al eens uiteen gezet in een eerdere post, maar ik zal het nogmaals vertellen. Wie weet is het je ontschoten?
De godsdienstlessen worden gegeven door twee mannen. Een tweeling. Ik schat dat ze al ruim de vijftig gepasseerd zijn, maar soms is de leeftijd van de Roemeen moeilijk in te schatten. Misschien zijn ze midden dertig of in de veertig. Ik weet het simpelweg niet. In ieder geval houden ze er, in mijn ogen, stuitende ideeën op na en is dat de reden geweest om mijn kinderen daar niet mee in aanraking te laten komen (Alina zou in de hel komen omdat zij niet is gedoopt; dit zei de leraar tegen haar in de klas,  Roemeens Orthodox geloof is het enige 'echte' geloof, de andere religies zijn daaraan ondergeschikt; ons huis zou vlam vatten door een blikseminslag als wij niet op gezette tijden zouden vasten. Een kleine selectie voorbeelden van de gedachtegangen van deze heren).
De ene he…

Roemeens Pasen

Het is Pasen in Roemenië. Een weekje later dan in Nederland. Het weer is prachtig. Op eerste Paasdag hebben wij genoten van onze welverdiende rust. Mircea is met Gabriel gaan vissen in de buurt. Toch waren zij snel terug omdat het water te troebel leek. Een ander plekje waar zij waren lag vol met vuilnis. Zelfs tot in de boomtoppen lagen plastic zakken. Dat is niet een plekje waar je 'idyllisch' gaat zitten vissen. Op sommige plekken ligt hier toch zoveel vuilnis verscholen. Aan de zijkant van een weg waar ik elke dag langskom ligt veel vuilnis. Een vrouw uit de buurt vertelde mij dat het daar niet, of bijna nooit, wordt schoongemaakt omdat deze weg op de gemeentegrens ligt. De gemeentes betwisten bij welk dorp de weg hoort en zo wordt er kennelijk niet naar omgekeken. Ik vind dit trouwens verbazingwekkend. De burgemeester moet die rotzooi toch ook zien? Ook bij ons voor de deur vind ik geregeld troep. Ik pak deze troep dan wel op en gooi het in de vuilnisbak. Op het terrein n…