Onstabiele zomer en verkoop lelies

Op dit moment is het 24 juli, hoogzomer, maar het komt hier met bakken uit de hemel zetten.
Het is goed voor onze net aangelegde 'verlate' moestuin. Het weer is deze zomer zeer wisselvallig.
De ene dag is het tegen de 40 graden en de andere dag regent het pijpenstelen en komt de thermometer niet boven de 20 graden uit.
Ik zag gister op het Roemeense TV-journaal dat de vele regenbuien hebben geleid tot veel overstromingen in het land. Niet zo lang geleden werden veel kassen en oogsten geruïneerd door enorme hagelbuien. Dat is ons hier gelukkig bespaard gebleven. Hopen dat dat zo blijft natuurlijk!

een ontstane 'rivier' door de heftige regenval van zojuist

Verder zijn we nu druk met het oogsten van de lelies. Ze moeten snel worden geknipt, voordat ze 'en- masse' in bloei staan, ingepakt en verkocht worden. Mircea is al drie nachten op rij om 2.15 uur opgestaan om een lading lelies te verkopen bij de bloemengroothandel in Boekarest. Hier kan hij in een klap een grote partij lelies afzetten. Verder verkopen we ze in steden hier om ons heen. Nog een aantal te gaan, maar het einde is wel in zicht. Gelukkig. Weer tijd voor de volgende activiteit.
Het bouwen van de grote kas die afgelopen winter gesneuveld is door de sneeuw. Een week of twee geleden heeft Mircea's neef geholpen om deze hele kas te slopen. Deze moet dus opnieuw opgezet worden. Best een klus! Ook moest er nog een extra kippenhok gebouwd worden voor al die extra kippen die er onlangs bijgekomen zijn.

een van de kassen met lelies, voor de oogst

kas tijdens en na het oogsten

 ingepakte lelies, klaar voor de verkoop




zo zien je benen eruit na het grasmaaien!                                                                                                                   





Twee dagen geleden brak er brand uit in het dorp. Drie huizen waren hier bij betrokken. Deze foto vanaf mijn balkon gemaakt. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. Wel een enorme rookontwikkeling.    







Reacties

  1. Wat leuk om je verhalen te lezen!
    Groetjes uit Amsterdam

    https://www.facebook.com/RoemenieMaarDanAnders/posts/272370576299018

    www.roemeniemaardananders.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Groen en geel!

Roemeens Pasen

Seringen