Posts

Posts uit juli, 2015 tonen

Druk, druk, druk....

Afbeelding
Het is hoogzomer en wij zitten midden in een hittegolf. Al weken, wat zeg ik, al maanden, is het warm, maar de laatste twee weken hebben wij echt te maken met temperaturen die oplopen tot boven de 35 graden. Lekker zou je zeggen, maar voor ons toch echt te heet. De kinderen genieten ervan. Die liggen veelvuldig in het zwembadje en zoeken daar hun verkoeling of blijven vooral binnen. Lekker spelen of zittend achter een beeldschermpje. Wij moeten in deze periode flink doorwerken. De lelies staan op springen en moeten geknipt, samengebonden, ingepakt en verkocht worden. Dat verkopen gebeurt nu vooral in Boekarest, bij de groothandel daar. 's Avonds rijdt Mircea met een auto vol bloemen erheen om daar vervolgens de hele nacht, en een klein deel van de ochtend zijn waar aan man aan de man te brengen. Gelukkig helpt zijn moeder mee en krijgen wij sinds kort ook hulp van buren die iets verderop wonen. Het zijn de ouders van een vriendje van Gabriel. Als zij weg zijn logeert dat vriendje

Alweer even geleden....

Afbeelding
Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb geschreven op dit blog. De reden voor mijn 'radiostilte' is dat ik, en wij, het hier razend druk hebben. De lelies komen allemaal tegelijk uit. Mircea moet de boer op met zijn lelies en ik moet zorgen dat alles hier thuis gewoon doordraait. Wel hebben wij nu vakantiebezoek vanuit Nederland en zijn wij met zijn viertjes verleden week op een soort van 'mini vakantie' alias uitwisselingsprogramma (werkbezoek) geweest in het noorden van Roemenië. In Bistrita-Nasaud om precies te zijn. Een prachtig gebied. Daarover meer in een toekomstig blog. Nu moet ik aan de slag. De dieren moeten gevoederd (en de kinderen ook!)!

Interviewtje

Ik ben vrijdag 3 juli a.s. ergens tussen 12.30 en 13.00 te horen op RTV Noord-Holland radio met een interview over mijn leven hier in Roemenië. Leuk om even te luisteren wellicht!??