Kamertje witten

Wij wonen alweer ruim drie jaar hier in Roemenië en al hebben wij in ons huis zeeën van ruimte, in vergelijking met waar wij eerst in Amsterdam woonden, wij hebben nog niet voor ieder een aparte slaapkamer. Wij slapen nog steeds op één slaapkamer met zijn vieren.
Nu gaat dat prima, maar natuurlijk willen de kinderen hun eigen plekje.
Zeker Alina zou dat heel graag willen. In de woonkamer hebben de kinderen wel allebei een hoek voor hunzelf. Gabi heeft een hoek waar al zijn speelgoed staat uitgestald (af en toe strijd om het opruimen!) en Alina heeft een hoek waar ze een bureautje heeft met haar spulletjes. Omdat wij toch veel buiten bezig zijn, hebben ze toch wel hun eigen plek. Maar echt een eigen slaapkamer zou fijn zijn, maar ja, wij kunnen niet alles tegelijkertijd aanpakken.
Deze zouden hier op de eerste etage gebouwd moeten worden. De kassen hebben gewoon voorrang. Die moeten in orde zijn. Daar verdienen wij onze boterham mee.

De muren van onze huidige slaapkamer zagen er zo vlekkerig en ongezellig uit (vooral veel punaise gaten van de posters en afgebladderde stickers), dat Alina en ik besloten om een pot verf en een kwast ter hand te nemen en deze muren eens te gaan witten. Op een zaterdagmiddag schoven wij de bedden naar het midden van de kamer, legden wij wat plastic op de grond ter bescherming van de vloer en begonnen te verven. Na een uur of wat geverfd én meegeblèrd te hebben met discomuziek uit de jaren '70 en '80 (dat Alina ouwelullenmuziek noemt!) waren de muren weer lekker wit en fris!
Wat nieuwe schilderijtjes aan de muur en een nieuw lampenkapje aan het plafond (cadeautje van Laura, vriendin uit Nederland, uit een leuke winkel in Brasov), zag de kamer er weer leuk uit! Is toch wel belangrijk!

De verf moest eerst even geroerd worden voordat ik het kon gebruiken. Druk in de weer met een stok!


Alina heeft gekozen voor een drietal foto's van New York boven haar bed. Ik ziet trouwens op deze foto dat de middelste foto iets naar beneden moet!
Het nieuwe lampenkapje. Hiervoor hadden we alleen zo'n ongezellige peer!
Gabi's hoekje

Alina's hoekje

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Groen en geel!

Roemeens Pasen

Ik doe het niet meer!