Druk, druk, druk....

Het is hoogzomer en wij zitten midden in een hittegolf. Al weken, wat zeg ik, al maanden, is het warm, maar de laatste twee weken hebben wij echt te maken met temperaturen die oplopen tot boven de 35 graden. Lekker zou je zeggen, maar voor ons toch echt te heet. De kinderen genieten ervan. Die liggen veelvuldig in het zwembadje en zoeken daar hun verkoeling of blijven vooral binnen. Lekker spelen of zittend achter een beeldschermpje.

Wij moeten in deze periode flink doorwerken. De lelies staan op springen en moeten geknipt, samengebonden, ingepakt en verkocht worden. Dat verkopen gebeurt nu vooral in Boekarest, bij de groothandel daar. 's Avonds rijdt Mircea met een auto vol bloemen erheen om daar vervolgens de hele nacht, en een klein deel van de ochtend zijn waar aan man aan de man te brengen. Gelukkig helpt zijn moeder mee en krijgen wij sinds kort ook hulp van buren die iets verderop wonen. Het zijn de ouders van een vriendje van Gabriel. Als zij weg zijn logeert dat vriendje hier bij ons.

Deze buren helpen ons ook geregeld met het knippen en inpakken van de lelies. Het is echt fijn, en ook echt noodzakelijk dat wij wat hulp krijgen, want zonder deze hulp zou het wel heel moeilijk zijn om alles voor elkaar te krijgen. Dat redden wij in ieder geval niet met zijn tweeën. De gewone taken, zoals het voeren van de beesten, maar ook het eten koken, het boodschappen doen en de was draaien gaan ook door.
Gelukkig hebben wij ook altijd nog de hulp van onze buurvrouw Cristina, die vooral het onkruid wiedt en de moestuin bijhoudt.

Nu sta ik op het punt om aan de slag te gaan. Er moet weer geknipt worden!
Het inpakken van de lelies. Ze moeten daarna snel de koeling in.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Groen en geel!

Roemeens Pasen

Ik doe het niet meer!