Doorgaan naar hoofdcontent
De lente is in volle gang. Alles staat prachtig, vol in de bloei en het is gelukkig al lekker warm. Soms zelfs alweer iets te warm!
Gelukkig hebben wij nu wat hulp van onze buurvrouw Christina. Drie uurtjes in de ochtend komt zij ons helpen met vooral het wieden van het onkruid.
Het onkruid dat ik verleden jaar met geen mogelijkheid kon bijhouden, dat heeft zij echt allemaal zo onder controle. De bedden met lelies liggen er heerlijk, onkruidvrij bij. Zo fijn! Je ziet echt dat zij van het platteland komt en dit gewend is. Dan heb ik meer tijd voor andere andere dingen om aan te pakken. En die zijn er genoeg!

Het schooljaar schiet nu ineens heel erg op. Over ruim een maand zit het er alweer op.
Dan hebben de kinderen drie maanden schoolvakantie. Half september worden ze dan pas weer op school verwacht. De lange zomer ligt dus voor ons.

Als het je leuk lijkt om ons een handje te helpen deze lente, zomer (tegen kost en inwoning) dan ben je welkom. Er is hier van alles om aan pakken. Dan kan je zien hoe het er aan toe gaat op het Roemeense platteland. De sfeer proeven! Stuur van tevoren even een email (noralohr70@gmail.com).
ons 'bescheiden' tuintje!

Eindelijk eens een recente foto van mijzelf met Gabi
Alina weet al helemaal hoe je de tractor bestuurt, en helpt Mircea zodat hij het net gemaaide gras, dat bestemd is voor de kippen, kan inladen.
Onze eerste kuikentjes van dit jaar. Er volgen er veel meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Door het oog van de naald....

Was ik net bijgekomen van het pittige autoritje van het afgelopen weekend, kreeg ik maandag opnieuw de schrik van mijn leven. Aan het begin van de avond verliet ik mijn huis om naar een ouderavond van Gabriel zijn klas te gaan in een stadje 10 km verderop. Het was donker. Ouderavonden heb je hier regelmatig. In ieder geval vaker dan ik mij kan herinneren van de Nederlandse school. Ik rijd liever geen auto in het donker in Roemenië en ik doe het alleen als het echt moet. Meestal neemt Mircea de ouderavonden in de winter voor zijn rekening, maar hij zit tegen een deadline aan met bekledingsklus van een auto. Hij moest echt doorwerken. Vandaar dat ik ging.

Het tweede dorp waar ik die avond binnen reed is een dorp waar aan het begin ervan veel mensen wonen die paarden bezitten. Deze paarden worden ingezet om houten karren voort te trekken. De mensen lopen er vaak midden op straat bij gebrek aan stoepen. Er is volgens mij in dit dorp één stoep en die loopt over de brug. Helaas laten mense…

EIndelijk hout

Eindelijk is ons bestelde hout gekomen. 3 Weken later dan ons werd beloofd. Een erg onhandig tijdstip omdat het een hele dag en een hele nacht heeft geregend. Op het moment dat ik dit blog schrijf komt het nog steeds met bakken uit de hemel.
Als het hout eerder was gekomen, zoals in de planning lag, hadden wij alle tijd gehad om het te zagen in een heerlijk zonnetje en in een aangename temperatuur. Nu moeten wij wachten tot de ergste regenbui voorbij is. Gelukkig konden wij wel al eerder onze dode perenboom in de voortuin kappen en in stukken zagen. Dit gebeurde wel in het herfstzonnetje.

Ik ben blij dat het hout er is want het geeft een onveilig gevoel om het niet te hebben. Je hoort verhalen van mensen die hout bestellen en dat de verkoper deze mensen eerst aan het lijntje houdt en vervolgens helemaal niets meer van zich laat horen. In deze drukke periode moet je dan op zoek naar iemand die wel te vertrouwen is en je het hout daadwerkelijk levert. Waarschijnlijk betaal je dan de …

'Go see the doctor'

Aan het begin van elk schooljaar zijn er een aantal dingen die jaarlijks terugkeren. Eén daarvan is dat de kinderen een 'adeverinta medicala' moeten hebben voor de sportles. Een 'adverinta medicala' is een papiertje waarop staat dat jouw kind fit en gezond genoeg is om mee te doen aan de sportles op school. Dit papiertje haal je bij de huisarts die daar, in ons geval, haar handtekening en stempel op zet.
Ik geloof dat ik de afgelopen jaren één of twee keer zelf zo'n papier met de kinderen ben wezen halen bij de huisarts. Meestal haalde óf Mircea's zus óf zijn moeder zo'n papiertje omdat zij in de buurt wonen van de huisarts. Dat bleek nooit een probleem.
Tot dit schooljaar. Op het nieuws was het verhaal te zien van een jongetje van een jaar of 10 die onlangs dood is gegaan tijdens een sportles op school. Hij bleek een hartziekte te hebben waar niemand kennelijk vanaf wist. Een 'adeverinta medicala' was niet aanwezig op school. Misschien zijn de hui…