Nieuw leven:

Na drie weken dagelijks 's ochtends en 's avonds de eieren in de broedmachine te hebben omgedraaid verscheen daar dan na drie weken het eerste kuikentje dat uit zijn eitje was gekropen. Al snel volgde er meerderen en nu staat de teller op 24 kippenkuikentjes en 1 fazantje. Het is toch ongelooflijk gaaf  om zo'n kipje uit een eitje te zien komen!
De eerste paar dagen gingen ze nog niet naar buiten, maar stopten we ze in een hamsterkooitje met een warme lamp erboven en zette die in de badkamer! 's Nachts werden ze allen bij elkaar in een handdoek gewikkeld zodat ze het lekker warm hadden en rustig konden slapen. Die beesten groeien echt razendsnel en na een dag of twee konden ze overdag al lekker naar buiten in een kippenren.
Wel goed beschermd met gaas eromheen zodat ze niet een lekkernij zouden zijn voor onze poezen en voor de buizerds, die hier veelvuldig rond vliegen en hier in het bos hun nesten hebben. Wel prachtige beesten deze vogels, maar niet fijn voor onze net uitgebroede kipjes!
Alsof we nog niet genoeg gevogelte hebben, hebben we ook nog vier Peking-eendjes aangeschaft.  

Nu is het nog wachten op een aantal fazanteneitjes en parelhoendereitjes om uit te komen. Deze eieren komen wat later uit dan de kippen.
Verder waren hier afgelopen zondag 25 mei de Europese verkiezingen.
In de buurt heb ik nog wat foto's geschoten om een indruk te krijgen hoe de Roemenen werden opgeroepen om naar de stembus te gaan.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Groen en geel!

Roemeens Pasen

Ik doe het niet meer!